• darkblurbg
    Mijn Financieel Advies
    De beste hypotheek afsluiten is geen toeval!

Hypotheekrentes, hoe zit het eigenlijk?

Gepubliceerd op: 24-07-2019

| Hypotheekrentekorting |

Over de hypotheek die je afsluit betaal je rente. De rente en de aflossing vormen samen de woonlast die maandelijks betaald moet worden. Hypotheekverstrekkers bieden vaak een rentekorting aan indien er bijvoorbeeld sprake is van een duurzame - of energiezuinige woning. Hoe werkt zo’n rentekorting nu precies? In deze blog gaan we wat dieper in op de verschillende varianten en de kortingen die mogelijk zijn.

De hypotheekrente is historisch laag. Voor veel mensen de reden te kiezen voor een lange rentevast periode. Het is namelijk niet zeker of, en hoe lang, de rente nog zo laag blijft. Veel intermediairs en geldverstrekkers adverteren met kortingen op de rente bij het afsluiten van een hypotheek.

Geldt er voor jou ook een rentekorting ? Of lijkt het allemaal mooier dan het in werkelijkheid is? 
Er zijn verschillende mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een rentekorting. Zo is er bijvoorbeeld een speciaal rentetarief indien de hypotheek onder de condities van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt afgesloten. Daarnaast kunnen er, al dan niet in combinatie met een NHG korting, ook andere kortingen gelden. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een duurzame -of milieuvriendelijke woning die recht geeft op een extra rentekorting. Sommige geldverstrekkers geven soms ook nog een extra korting indien er een betaalrekening bij de betreffende geldverstrekker wordt geopend.

Voor de meeste kortingen geldt dat deze voor een beperkt bedrag en/of bepaalde rentevast periode gelden
. Het is daarom belangrijk je goed te oriënteren welke mogelijkheden en varianten er zijn en te kijken welke aanbieding het beste past bij jouw situatie.

Een advertentie waarin alleen een rentetarief wordt genoemd kan er verleidelijk uitzien maar is lang niet altijd de beste keuze hierop in te gaan.

Een hypotheekadvies is en blijft maatwerk.
Iedere woning en (persoonlijke) situatie is immers anders.

Wij zoeken graag voor je uit op welke korting je aanspraak kunt maken en welke financieringsconstructie in de gegeven situatie voor jou het beste is.