• darkblurbg
    Mijn Financieel Advies
    De beste hypotheek afsluiten is geen toeval!

Besparen op je overlijdensrisicoverzekering

Besparen overlijdensrisicoverzekering
Gepubliceerd op: 29-04-2020

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn jarenlang flink gedaald. In veel gevallen zijn de premies de helft minder dan 10 of 20 jaar geleden.

Een overlijdensrisicoverzekering geeft recht op een uitkering als je voor een bepaalde datum overlijdt. Dit bedrag dit bedrag wordt vaak gebruikt om de hypotheek (deels) af te lossen of om inkomensverlies op te vangen.

Waarom is de premie lager? 

Als het al wat langer geleden is dat je de verzekering hebt afgesloten, is de kans reëel dat je kunt besparen op de premie. Dat geldt zeker als je een man bent. Tot 2013 moesten mannen namelijk meer premie betalen omdat zij gemiddeld minder oud worden dan vrouwen. Verzekeraars mogen daar nu geen verschil meer in maken.
Daarnaast zijn er een aantal verzekeraars, waaronder Interpolis, die een stijgende premie hanteerden. Waar je in het begin rond de € 10,- betaalde kun je nu wel € 45,- betalen. 

Hoe kun je overstappen? 

Een offerte voor een nieuwe verzekering is zo gemaakt, waardoor je snel weet waar je aan toe bent. Wel is er voor een overlijdensrisicoverzekering altijd een gezondheidsverklaring nodig. Die wordt beoordeeld door een medisch adviseur. Op basis van diens advies kan de verzekeraar aansluitend om een medische keuring of andere medische informatie vragen. Daarom zeggen we nooit de huidige verzekering op voordat de nieuwe definitief is. Tot op het laatste moment kun je de overstap niet door laten gaan, het blijft vrijblijvend tot de verzekering is afgesloten. 

Is jouw verzekering verpand of versleuteld? 

Je overlijdensrisicoverzekering kan verpand zijn aan jouw hypotheek. Dit betekend dat het een onderpand is voor de hypotheeklening. Daardoor kun je de verzekering meestal niet zomaar oversluiten. 

Daarnaast kan de verzekering een onderdeel zijn van een spaar- of beleggingsverzekering. Het oversluiten van zo’n versleutelde verzekering is best ingewikkeld en lang niet altijd voordelig. Dat komt omdat je dan ook jouw spaar- of beleggingsverzekering opnieuw moet afsluiten.

Meer weten?

Heb jij jouw overlijdensrisicoverzekering nog niet overgesloten? Dan kan het geld schelen om alsnog een vergelijking te laten maken.
 
Wij kunnen, geheel vrijblijvend, deze vergelijking voor jullie doen! Neem contact op via: info@mijnfinancieeladvies.nl of bel ons op: 0548-543785